Status: Construction Completed 2008
Location: Beirut, Lebanon
Client: American University of Beirut
Size: 204,000 SF

The program is organized as a cluster of interior and exterior spaces instead of as a single building. The project integrates social gathering spaces for students and faculty with facilities for swimming, basketball, volleyball and squash, fitness, an auditorium and amphitheater, a cafe, and underground parking. The building form redistributes air, activity and shade to form a continuous field of habitable space and a variety of microclimates. The use of the lower shaded spaces in the daytime and the rooftops at night is especially common in Beirut. This vertical migration generated a more three-dimensional system of passageways, program, and gardens in the project.

American Institute of Architects, Honor Award for Architecture, 2009
AIA/COTE, Top Ten Green Environmental Buildings, 2008
American Institute of Architects Minnesota Honor Award, 2008
Progressive Architecture Award, 2006
American University of Beirut Design Competition 1st Place, 2002